THIS THREAD HAS BEEN CLOSED.

Markers on Map

Updated on May 12, 2016 in EstateEngine
15 on May 11, 2016

Google has seemed to have moved their markers repo over to github, thus the concentrated markers on the map has disappeared and thus we only see a number.

A quick solution to the issue I have implemented is to extract the images from github, load them on to an accessible domain and update your marker.js file to point accordingly.

  • Liked by
3 on May 11, 2016

I have the same problem with DE. But I really dont know how to solve that. Please help me dear ET!!! Without markers, my map looks really skinny and not meaningful. Please help us ASAP. Thanks.

Customer Customer
on May 11, 2016

Hi Esin, have you any development knowledge or access to someone that does?

Customer Customer
on May 11, 2016

Well I have little knowledge. But I am not sure I understood how you fixed that…

Thats why I need a little more precise walkthrough 🙂 Like step by step description…

If someone explains, I can fix, I guess. 🙂 Thanks a lot for your concern! T

Customer Customer
on May 11, 2016

I have noticed that even ET have removed the Page with a Map from Demo version. So I guess they have already noticed the problem 🙂 Here are my questions…

Where must I go to extract images from github? (like download those images I guess?)

Then I must upload them to my ftp, to a specific folder ? (I guess)

And finally which code to add or change in marker.js ? Which Line exactly ?

If someone can guide me, I can do it I guess… 

 

Show more replies
  • Liked by
Cancel
0 on May 11, 2016

Ok, here is a quick breakdown of the issue..

Initially, my Estate theme pointed to the following URL to aquire the image : http://google-maps-utility-library-v3.googlecode.com/svn/tags/markerclustererplus/

With a bit of digging, I found the image to have been removed from that location and now resides here : https://github.com/googlemaps/js-marker-clusterer/blob/gh-pages/images/  (in my case image m1, m2, m3, m4 & m5).

I copied these files to my domain I have hosted my site on eg www.mydomain.com/images  (here images in at the root of the htdocs folder of your domain).

Once images are copied to your domain, you will have to edit your marker.js file (Estate Engine) and alter the image URLs to point to your domain ie www.mydomain.com/images

I hope this assist. Best of luck 🙂

  • Liked by
Cancel
0 on May 11, 2016

Ok, I will try to do my best to fix that myself…

Thanks a LOT dear Oliver.

I hope I will succeed 🙂 

Take care and have a wonderful evening ! 

  • Liked by
Cancel
0 on May 11, 2016

likewise. Cheers

quick hint, search for google-maps-utility-library-v3.googlecode in your marker.js file and you should be home free. I found 2 occurrences in my file.

  • Liked by
Cancel
1 on May 11, 2016

I have uploaded m1…m5.png via ftp .

But when I look into marker.js, in my case (DE) I see these codes:

MarkerClusterer.prototype.MARKER_CLUSTER_IMAGE_PATH_ = “//google-maps-utility-library-v3.googlecode.com/svn/trunk/markerclusterer/” + “images/m”;
MarkerClusterer.prototype.MARKER_CLUSTER_IMAGE_EXTENSION_ = “png”;
MarkerClusterer.prototype.extend = function(e, t) {
return function(e) {
for (var t in e.prototype) {
this.prototype[t] = e.prototype[t]
}
return this
}.apply(e, [t])
};

AND I DO NOT HAVE ANY IDEA ABOUT WHAT TO CHANGE EXACTLY İN THOSE LİNES…

How can I give the new URL ? Like : www.mydomain.com/images/m1.png etc…

Where must I write it exactly? 

I GUESS I BETTER NOT DO IT MYSELF 🙂 ANY ONE CAN HELP MAYBE? ET Friends?

I will wait for someone to tell me exactly which codes to change from what to what… 

Thanks a lot to you Oliver, and any other who will be kind to help me 🙂 Take care.

Customer Customer
on May 11, 2016

Change the following

MarkerClusterer.prototype.MARKER_CLUSTER_IMAGE_PATH_ = “//google-maps-utility-library-v3.googlecode.com/svn/trunk/markerclusterer/” + “images/m”;
MarkerClusterer.prototype.MARKER_CLUSTER_IMAGE_EXTENSION_ = “png”;

to

www.yourdomain.com  – only that that is in bold

there should be another occurrence in the file

Show more replies
  • Liked by
Cancel
0 on May 11, 2016

Ok, i will try that 🙂

  • Liked by
Cancel
0 on May 11, 2016

Will tell u , when I’m done. Wish me luck 😀

  • Liked by
Cancel
0 on May 11, 2016

Well it didnt work for me on De… Unfortunatly. 

I will wait for ET Help I guess.. Sorry I took your time 🙁 

Thanks anyway for trying. Take care dear Oliver.

  • Liked by
Cancel
1 on May 11, 2016

Hey !!!! İT WORKED !!! I think I just did it wrong the first time.

Now all is perfect. Thanks a lot dear Oliver 😀 YOU ROCK!!!

Customer Customer
on May 12, 2016

Super dooper 🙂

Show more replies
  • Liked by
Cancel
0 on May 12, 2016

Hello There,

Thank you for posting in and I really appreciate your work on this issue.

Concerning this, there’s already a plan to fix it in the next version. Please look forward to it. 

Regards,

  • Liked by
Cancel
Loading more replies
Posting & Replying function will be deactivated from 3pm GMT+7 12th Sep.
Read More